Salg- og levering Kundeservice Hurtig levering over alt

Louis Barthèlèmy - Améthyste Brut

 Louis Barthèlèmy - Améthyste Brut
halcham01
Denne Champagne er produceret på 50 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay og 20 % Pinot Meunier. 'Brut Amétyste' er frisk og liflig, stadig med god varme og fylde. En vin til dem der vil pirres lidt på nysgerrigheden.
Beskrivelse
PRIS DKK 369,00
Antal Læg i kurv
Lagerstatus: På lager (1 - 3 dages levering)
Land Frankrig
Område Champagne, Aÿ
Årgang Non-Vintage
Type Mousserende/Champagne
Drue 50 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay og 20 % Pinot Meunier.
Alkohol 12,5%
Indhold 75 cl.
Beskrivelse

Denne Champagne er produceret på 50 % Pinot Noir, 30 % Petit Meunier og 20 % Chardonnay. Vinen fremstår flot i glasset med små lige og ved-varende perler. ”Brut Améthyste” er frisk og liflig, stadig med god varme og fylde. Der er en charmerende ”smøragtig” duft og en afsluttende let citrussmag. Vinen er helt tør og egner sig derfor fortrinligt til fiske- og skaldyrsretterne eller som aperitif.

Om Louis Barthèlèmy

Betegnelsen ”Champagne” er forbeholdt vine, der har gennemgået en eftergæring på flaske. Det betyder, at CO2’en (kuldioxiden) bliver i flasken og skaber de delikate bobler. Denne metode tillægges en benediktiner munk, Dom Perignon, som var kældermester i klosteret Hautvillers fra 1668-1715.

Vinen kommer fra det lille familieejede hus, Louis Barthélémy, der har produceret Champagne siden 1925. I 2002 købte Jean Barthélémy firmaet og som uddannet ønolog laver han selv vinene i firmaet. Derudover har han kastet sig ud i et økologisk øl-projekt, som er blevet en kæmpe succes i Frankrig.

At lave Champagne er for en vinbonde væsentligt mere besværligt end at lave ”almindelig” bordvin. Kort fortalt produceres Champagne af almindelig vin produceret på de mørke druesorter, Pinot Noir og Petit Meunier samt/eller på den hvide drue, Chardonnay. Otte forskellige sorter er tilladt, men det er oftest kun de tre nævnte, der bruges i produktionen. Normalt høstes Petit Meunier først, herefter Chardonnay og til sidst Pinot Noir.
Presningen er også et kapitel for sig selv. Der skal presses hurtigt efter høsten for at mosten ikke tager for meget farve fra de to røde sorter. Den første presning (Cuvee) skal udgøre 80 % af vinen i en Champagne, de resterende 20 % kommer fra den anden presning (tailles).

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System