EN GAMMEL JULETRADITION – OG EN NY
HISTORIEN
Aalborg Jule Akvavit hviler på gamle tiders håndværksmæssige principper. Det er derfor, den har sin høje styrke, et højt kommenindhold og den rustikke smag. Opskriften har været den samme siden lanceringen i december 1982, men flaske og indpakning har varieret fra jul til jul. Alkoholprocenten er høj og er helt præcis på 47,4 %-vol. Det svarer til 8 graders spendrup, som var måleenheden for alkohol i slutningen af 1800-tallet.
KUNST PÅ FLASKE
Aalborg Jule Akvavit er en dansk juletradition i sig selv. Derfor ændrer vi naturligvis ikke ved det, der er inden i. Derimod varierer vi det, der er udenom fra år til år. Årets Jule Akvavit-design er lavet af Jette Frölich, der har 45 års erfaring med juleklip og som de seneste årtier har sat sit præg på den danske jul. Hun er et dansk ikon inden for juledesign og med sin klassiske elegance er årets flaskedesigner om nogen indbegrebet af dansk jul. Selve flasken er også ny, den skifter form som traditionen foreskriver hver fjerde årgang og har i år både kanter og rundede former.
OPLEVELSEN
Aalborg Jule Akvavit er fremstillet på destillat af kommen- og dildfrø samt koriander. Den har i duft og smag en robust karakter af kommen med en fin eftersmag af appelsin, mandel og koriander. En smag og kvalitet der imponerede ved International Spirits Challenge, hvor Aalborg Jule Akvavit fik den højeste præmiering.
MADEN DEN PASSER TIL
Den egner sig til stort set al traditionel dansk julemad lige fra marineret sild og laks til flæskesteg, leverpostej og frikadeller med surt. Og så er den fremragende til at forkæle en julegløgg.