Antica Vinaia Ripasso
Land | Italien |
Område | Valpolicella |
Årgang | 2017 |
Type | Tør |
Drue | Corvina 60%,, Corvinone 25% og Rondinella 5%, |
Alkohol | 13,5% |
Indhold | 75 cl. |
Denne vin er produceret af druerne Corvina (60%), Corvinone (25%) og Rondinella (15%), der er dyrket i hjertet af Valpolicella-området i Italien.
Vinen har været lagret på egetræsfade i 18 måneder. Vinen er produceret på “Ripasso-metoden”, som direkte oversat betyder “passeret igennem igen”. Udtrykket betyder, at man tilsætter de upressede skaller fra Amarone vinene efter at disse vine på tørrede druer er færdige med deres gæring. Dette giver ekstra smag, alkohol, krop, karakter og garvesyre til Valpolicella’en.
Ripasso kaldes også “Den lille Amarone”.
Det er en utrolig elegant rødvin med dyb rubinrød farve samt moden duft af kirsebær og skovfrugter. Smagen er kompleks, elegant og let krydret med fine frugtnoter, tilpas syre og bløde tanniner samt lang og behagelig eftersmag.
Denne harmoniske og velafbalancerede vin er specielt velegnet til grillet kød,oksestege, lam, vildtretter samt ost.
Den kan med velbehag drikkes nu og de næste par år.