Bertani Domains, som blev grundlagt den 1. januar 2014, er en af de mest fremtrædende grupperinger inden for den italienske vinindustri.
Gruppen består af vinhuse, som ikke kun har skrevet vindyrkningshistorie i deres respektive regioner, men som også i dag er nogle af de mest innovative vinhuse på den internationale vinscene. Fælles for alle vinhuse i Bertani Domains er, at de hver eneste dag arbejder hårdt for at sikre, at de producerer de mest eksklusive, stilfulde, unikke, stilistisk forskellige og mest autentiske vine, som er total tro mod den enkelte regions terroir og druetyper.
Bertani Domains består bl.a. af disse vinhuse: • Bertani i Veneto • Trerose i Toscana • San Leonino i Toscana Bertani, som er et af de bedst kendte og mest legendariske vinhuse i Veneto, Italien, blev grundlagt i 1857 af brødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani. Det var Bertani, der i midten af det 20. århundrede købte Tenuta Novara i Valpolicella Classico og efter et halvt århundredes studier producerede ”vinen”, som skulle kunne holde evigt.
Dette var starten på Amarone – den ikoniske vin fra dette område – som blev produceret første gang i 1958. Hos Bertani bliver respekten for traditionerne på fornemste vis kombineret med innovation samt god forretningssans, hvilket gør det muligt at opnå vine af den højeste kvalitet. Bertani er i dag et yderst solidt vinhus, som råder over mere end 200 hektar vinmarker i de bedst egnede vinområder i Veneto. Bertani har en konstant stigende distribution i både Europa og resten af verden. Bertani er et vinhus i særklasse – ikke kun i Veneto og Italien, men i hele verden.
Et ægte ikon for italiensk vin.
Vinen er produceret på “Ripasso”-metoden, som direkte oversat betyder “passeret igennem igen”. Udtrykket betyder, at vinen gennemgår en andengæring på kvaset (også kaldet pomace) fra druer brugt til fremstilling af Amarone. Dette giver ekstra smag, alkohol, krop, karakter og garvesyre til Valpolicella’en.
Denne vin er produceret af druerne Corvina Veronese (85%), Merlot (10%) og Rondinella (5%), der er dyrket i det klassiske Valpolicella-område i Veneto i det nordlige Italien.
Druerne er håndplukkede, og vinen har været lagret på franske egetræsfade i 9 måneder.
Det er en elegant rødvin med intens purpurrød farve med et blåligt skær samt koncentreret og kompleks frugtduft. Smagen er silkeblød og velafbalanceret med god fylde og frugt samt en lang og behagelig eftersmag.