Costalago Rosso
Land | Italien |
Område | Veneto |
Årgang | 2020 |
Drue | Corvina, Merlot og Cabernet Sauvignon |
Alkohol | 14% |
Indhold | 75 cl. |
Costalago er produceret som en Ripasso. Men udover den klassiske hoveddrue Corvina, anvendes de franske druer Cabernet Sauvignon og Merlot. Corvina druerne tørrer 40 dage inden man producerer vinen. Cabernet og Merlot tørrer kun 20 dage, da skinnet er tyndere og disse to druer ikke tåler mere. Lagret min. 8 måneder på store og små fade. Kan sagtens drikkes nu og kan uden problemer gemmes 5-6 år fra høstår. Spring dog helt lette retter over.
Ripasso-metoden
Direkte oversat betyder "Ripasso" metoden, "passeret igennem igen".
Udtrykket betyder, at man tilsætter de upressede skaller fra Amarone vinene efter at disse vine på tørrede druer er færdige med deres gæring. Man lader altså den unge most eftergære på de upressede skaller fra Amarone-produktionen. Dette giver ekstra smag, alkohol, krop, karakter og garvesyre til vinen.
- Er flere gange kåret med 2 glas i ”Gambero Rosso”, (Italiens vinbibel)
- Vinen er super anvendelig, og passer fantastisk godt til Pasta, grillet kød, vildt, lam og oste.
- Vi anbefaler at den serveres ved 16-18 grader