Historien om Deau cognac startede i 1865 hvor Louis Deau bosatte sig i området og begyndte at dyrke vin. Det varede dog ikke længe inden han opdagede hemmelighederne ved at destillere vinen og dermed cognac'en.
I dag ligger familiens hovedsæde Destillerie des Moisans lige midt i Fins Bois regionen i Cognac, men de har vinmarker også i Petite Champagne og Grand Champagne.
I mange generationer har Bru Legaret familien drevet det der i dag er Deau Cognac og i dag er det Véronique Bru Legaret og sønnen Roland Legaret der er drivkraften bag ved firmaet.
Familien ejer 40 hektar vinmarker lige op til Charente floden og destilleriet består af 12 gamle kobber pot stills som sørger for en langsom men sikker strøm af god cognac.
Deau Black har fået sit navn fra farven på de glas som bliver brugt til blindsmagninger af professionelle.
Der er tale om et blend af Grande Champagne og Petite Champagne cognacer, som først modnes på nye fade i en periode for derefter at ligge mange år på gamle fade.