Manos Cava Brut
Land | Spanien |
Område | Masquefa |
Type | Mousserende |
Alkohol | 11,5% |
Indhold | 75 cl. |
Flot og fin mousse i glasset. Både i duften og i smagen er der både lidt eksotisk frugt, grønne æbler og samtidig god mineralitet. Vinen er tør, rank og med super frisk eftersmag. Det hele ender i små elegante toner af grønne blade, lidt urter og en fin citrusafslutning. Skønne bobler til velkomst, tapas, skaldyr eller fisk på grillen.
Høsten ligger normalt i september. Der bliver presset ganske forsigtigt (0,2 kg) hvilket ca. giver en ½ liter vin pr. kg. drue. Vinifikationen foregår ved ca. 15 C° og først i marts/april foretages blandingen af den stille vin. Vinen tappes og der tilsættes et sirup agtigt mikstur af gær og sukker. Vinen gærer således igen, men denne gang over 1½ måned i flasken. Det betyder, at kulsyren bliver i flasken og giver vinen de liflige bobler. Efterfølgende lagrer vinen nu i 12 mdr. før frigivelse. I denne periode bliver flaskerne drejet og vendt på hovedet (automatisk), så bundfaldet samler sig i toppen af flasken. Toppen fryses og bundfaldet ”skydes” ud. I denne tørre udgave efterfyldes der med den samme vin og tilsættes kun ganske lidt rørsukker. En Brut har altid mellem 0 – 15 g. restsukker pr. liter. Cava-loven påbyder min. 9 mdr. flaskelagring sammen med bundfaldet