Manos Cava Semi Seco
Land | Spanien |
Område | Masquefa |
Type | Mousserende |
Drue | Macabeo (Viura), Perellada og Chardonnay. |
Alkohol | 11,5% |
Indhold | 75 cl. |
Flotte små bobler glasset. Sødmefuld duft af tropisk frugt, appelsin og fuldmodne æbler. Vinen er sød, men ikke overdreven sød. Der er stadig en fin balance og lidt frisk frugtsyre, der gør, at vinen aldrig kommer til at fremstå som den rene sukkervand. Prøv den gerne af til de lettere og ikke alt for søde desserter, gerne med frugt. Men dette er også en sådan Cava, som man også bare kan sidde og hygge sig med uden noget til. Restsukker: 6 g/l
Høsten ligger normalt i september. Der bliver presset ganske forsigtigt (0,2 kg) hvilket ca. giver en ½ liter vin pr. kg. drue. Vinifikationen foregår ved ca. 15 C° og først i marts/april foretages blandingen af den stille vin. Vinen tappes og der tilsættes et sirup agtigt mikstur af gær og sukker. Vinen gærer således igen, men denne gang over 1½ måned i flasken. Det betyder, at kulsyren bliver i flasken og giver vinen de liflige bobler. Efterfølgende lagrer vinen nu i 12 mdr. før frigivelse. I denne periode bliver flaskerne drejet og vendt på hovedet (automatisk), så bundfaldet samler sig i toppen af flasken. Toppen fryses og bundfaldet ”skydes” ud. I denne halvtørre udgave efterfyldes der med den samme vin og tilsættes rørsukker for at give den ønskede sødmegrad (dosage). En Semi Seco har altid mellem 33 – 50 g. restsukker pr. liter
Cava-loven påbyder min. 9 mdr. flaskelagring sammen med bundfaldet