Manos Rosé Semi Secco - Raventós Rosell
Land | Spanien |
Område | Masquefa |
Type | Mousserende |
Drue | 100% Pinot Noir |
Alkohol | 11,5% |
Indhold | 75 cl. |
Druerne til denne Cava er 100% Pinot Noir. Elegant duft af røde sommerbær som hindbær og jordbær. Samtidig er der også lidt røde roser og tulipaner i næsen. Denne cava rosé bør nydes ved 6-8°C og er en perfekt ledsager til de knapt så søde sommerdesserter, gerne med friske røde bær. Den er også skøn som en aperitif før festmiddagen eller til en grillaften på terrassen.
Høsten ligger normalt i september, men for Pinot Noir’en sker det oftest i slutningen af august. Der bliver presset ganske forsigtigt (0,2 kg) hvilket ca. giver en ½ liter vin pr. kg. drue. Vinifikationen foregår ved ca. 15 C° og først i marts/april foretages blandingen af den stille vin. Vinen tappes og der tilsættes et sirupagtigt mikstur af gær og sukker. Vinen gærer således igen, men denne gang over 1½ måned i flasken. Det betyder, at kulsyren bliver i flasken og giver vinen de liflige bobler. Efterfølgende lagrer vinen nu i 12 mdr. før frigivelse.
Det er enorme mængder af Cava, der produceres hvert år. Lige i omegnen af 200 millioner flasker sælges der om året! Det gør Cava til den 2. mest solgte mousserende vin i verden, kun overgået af Champagne. Cava-loven tillader 160 byer at benytte navnet ”Cava” på deres mousserende vine. ”Cava” betyder ”kælder” og henviser til de store unikke sten-kældre, hvor den mousserende vin lagrer. Cava er produceret efter champagne-metoden, hvilket bl.a. betyder, at vinen skal lagre i minimum 9 måneder på flaske sammen med bundfaldet.