Zenato, Amarone della Valpolicella Classico
Land | Italien |
Område | Valpolicella |
Årgang | 2018 |
Drue | Corvina og Rondinella |
Alkohol | 16.5 |
Indhold | 750ml |
Nok er Amarone fremstillet af flere druesorter end blot en enkelt, men den altafgørende forskel ligger i, at druerne tørrer inden presning.
I traditionel henseende fremstilles Amarone på druerne Corvina, Rondinella og Molinara. Men flere progressive producenter, herunder Zenato, anvender i stigende grad historiske druer som Oseleta og Croatina, der bidrager med hhv. tannin og struktur, og ungdommelig frugtfriskhed.
Druerne til Zenatos Amarone håndhøstes i slutningen af oktober, fra deres marker i Sant’Ambrogio, hvor de kalkholdige jordbundsforhold også byder på moræneler og klippefragmenter.
Drueklaserne selekteres grundigt, og kun de allerbedste ligges skånsomt i trækasser, og stilles i et ventileret lokale på vingården, hvor de tørrer i 3-4 måneder for dermed at nedbringe vandindholdet og koncentrere aromastofferne i druerne.
Omkring februar, hvor druerne nærmer sig rosin-stadiet, presses druerne og gærer i 15-20 dage ved 23-25 grader. Herefter lagrer vinen i 36 måneder i egefade inden aftapning.
Det forpligter selvsagt at være medlem af Le famiglie dell'amarone d'arte, men Zenatos Amarone er typisk også at finde blandt området absolut bedste.
Vinen her er da også et pragteksemplar, med en fabelagtig intensitet, nuancerigdom og dybde. Sorte kirsebær og blommer, chokolade, tobak, læder og kanel er nogle af de fremtrædende elementer.
Zenatos Amarone udgør næsten et måltid i sig selv, men kan snildt ledsage selv den kraftigste kødret